(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Sodovková buchtina

Potřebné ingredience
2 celá vejce,200 ml oleje,450 g hladké mouky,300 g mouč.cukru,1 prdopeč,300 ml sodovky Citronová poleva:350 g moučkového cukru,3 lžíce citron. štávy,3 lžíce horké vody
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady a nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme péct,zkouším špejlí jestli je upečeno.Nakonec potřeme citronovou polevou.Rychlé a moooooooc dobré. Poleva:prosejeme cukr a přilijeme citron. štávu a horkou vodu,třeme dokud bude poleva krásně hladká a lesklá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
5. 2. 2023, 2:08


nahlásit
Barunka211
(upraveno)
26. 1. 2023, 23:25
Dobrý den, a šla by tato buchta polít i čokoládovou polevou? My moc tu citronovou nemáme rádi. Jinak, moc super recept. Určitě někdy vyzkoušíme.






nahlásit

Vlasta V.
(upraveno)
1. 6. 2007, 10:37
Maminky,tak mně honila mlsná,ale neměla jsem sodovku ani jinou bublinkovou vodu,tak jsem do odměrky nalila obyčejnou neperlivou vodu se štávou na těch 300 ml a nalila do těsta
a výsledek ? Skvělý,takže nemusí být zapotřebí ani bublinky












nahlásit

Mončjatko
(upraveno)
18. 5. 2007, 11:18
Tak se mi Jituš nesmějte ...
.

nahlásit

Jitule64
(upraveno)
21. 5. 2007, 19:54
@Mončjatko
To nic!
Já jsem asi špatně porozuměla té přípravě citr. polevy a vařila jsem ji!!!
Takže po schladnutí se samozřejmě celá buchta straaaaaaašně přilepovala a úúúúúúúplně ke všemu.
Až později mi moje švagrová řekla, že se to mělo míchat za studena!!!
Ale buchtina je moooooc dobrá. Všem doporučuji!



















































nahlásit

Mončjatko
(upraveno)
21. 5. 2007, 20:03
@Jitule64
Tak, teď jsem se hezky nasmála. To by zase nenapadlo mě - svařit ji. No chybami se člověk učí. Ale ten dlouhý nos si neodpustím, tak se za to na mě nezlobte.









nahlásit

Jitule64
(upraveno)
21. 5. 2007, 20:38
@Mončjatko
Proč bych se zlobila?!!! Teď jsme si kvit!








nahlásit

keltka
(upraveno)
18. 5. 2007, 11:16
buchta je výborná
vzpomínám na časy,kdy jsem tuto buchtu dělávala ještě za jiného režimu se žlutou limonádou ve skleněné lahvi...inu stárneme,ale recepty zůstávají


nahlásit

Jitule64
(upraveno)
18. 5. 2007, 12:05
@keltka
Taky si to pamatuju, ale byla jsem malá. Teď už ji mám v troubě, ale se šumákem.
Tak jsem zvědavá. Taky pamatuju šumáky za 0,20haléřů.
Teď jsme sehnali slovenské s mandarinkovou příchutí a jsou úúúžasné.




nahlásit

Mončjatko
(upraveno)
18. 5. 2007, 10:39
Vlasti, tak mi to nedalo a na netu jsem si našla návod na citronovou polevu a je tam psaná úplně stejně, jako máš ty. Jen místo těch 350 g. cukru mají 300 g. Takže to tak má být. Já nevím proč, ale prostě mě to nějak vyděsilo.



nahlásit

Jitule64
(upraveno)
18. 5. 2007, 10:53
@Mončjatko



nahlásit

Mončjatko
(upraveno)
18. 5. 2007, 10:28
Vlasti, fakt je v té citronové polevě 350 g mouč. cukru? Mně se to zdá strašně moc.
nahlásit

Vlasta V.
(upraveno)
18. 5. 2007, 10:10
Jituš,tak už je poleva připsaná u receptu,tak at chutná
.Já když nemám žádnou sodovku,tak do obyčejné bublinkové vody naleji štávu a sodovka je hotová raz dva,nejlepší je když máme štávu kiwi,tak je buchta krásně zelenkavá






nahlásit

Jitule64
(upraveno)
18. 5. 2007, 10:26
@Vlasta V.
Tak já ji udělám z mandarinkového šumáku.
... to by taky šlo.
Bublinky tam taky jsou. Pak napíšu, jak to dopadlo.



nahlásit

Jitule64
(upraveno)
18. 5. 2007, 9:55
Mňaaaaaaaaaaaam! Musím koupit sodovku a vyzkouším. Už jsem o téhle buchtě slyšela. Co takhle napsat ještě receptík na tu citr. polevu...tu neumím.


nahlásit

Vlasta V.
(upraveno)
16. 5. 2007, 14:55
Gábi S. už tu máte receptík



nahlásit

gabulle
(upraveno)
18. 5. 2007, 0:20
@Vlasta V.
Děkuji


nahlásit